Nieuw bij Impermo:

Santana is al 30 jaar thuis in natuurlijke en duurzame kurkvloeren.
Door de toevoeging van het merk Santana, is het aanbod van Impermo,
als grootste Belgische vloerenspecialist, nóg completer.

De perfecte aanvulling
in het assortiment
van Impermo

De duurzame materialen zorgen ervoor dat de kurkvloeren van Santana een 100% ecologisch alternatief vormen binnen het bestaande aanbod van Impermo. In onze inspiratieboxen kan je elke stijl, elke kleur en elk materiaal bekijken, voelen én ervaren. Want van kurkmotief tot hout- en cementlook: het uitzicht van je Santana-kurkvloer kan om het even welke uitstraling hebben.

Maak kennis met het Santana-assortiment,
exclusief in één van onze toonzalen of online.

Dit is waarom je kiest voor kurk

Ontginning van kurkeik

Van oogst tot productie en plaatsing: elke fase houdt rekening met het milieu.
Kurk is afkomstig van de Zuid-Europese kurkeik. De winning gebeurt op een 100% milieuvriendelijke manier door de schors van de boom te schillen. Op deze manier wordt de boom niet gekapt, noch beschadigd, want de bast groeit na de verwijdering opnieuw aan. Het ontschorsingsproces kan om de
9 jaar herhaald worden. Zo worden kurkeiken honderden jaren oud!

CO2-negatief, het nieuwe normaal

De kurkeik onttrekt 5 maal meer CO2 uit de atmosfeer dan eender welke andere boom. Dit is niet enkel voordelig voor de klimaatopwarming, maar dit wil ook zeggen dat er meer CO2 uit de lucht gehaald wordt dan dat er nodig is voor de productie van onze Santana-kurk. Het resultaat? Een klimaatpositief productieproces.

100% duurzaam

De kern van Santana-kurk is helemaal pvc-vrij en bestaat dus uit 100% duurzame, natuurlijke kurkvezels. En wist je dat bij de plaatsing van kurkvloeren enkel watergedragen vernis wordt gebruikt? Tijdens het drogen komt dus enkel water vrij, in plaats van – zoals vaak bij lijm en vernis het geval is – een schadelijk solvent.

geluiddempend

Ook bij binnenhuisarchitecten is kurk een geliefd materiaal. De 40 miljoen cellen per kubieke centimeter kurk absorberen zowel omgevings- als loopgeluid. En dit in de ruimte zelf, maar ook in de verdiepingen eronder. Kurk is dus ideaal voor o.a. studeerkamers en slaapkamers.

Isolerend & energie­besparend

Het isolerende karakter van kurk filtert niet enkel omgevingsgeluiden, maar behoudt ook een comfortabele warmte in je woning. Één millimeter kurk staat namelijk gelijk aan vier centimeter beton.

En ook de kurkvloer zelf voelt aangenaam warm aan blote voeten.

Slijtvast & onderhouds- vriendelijk

De krasbestendige toplaag zorgt voor een onderhoudsvriendelijke vloer. Gewoon even stofzuigen of dweilen is al voldoende voor een kraaknet resultaat.

Alle Santana-kurkvloeren hebben een classificatie 33, die garant staat voor een absolute resistentie bij intensief commercieel gebruik.

Makkelijke plaatsing

Santana-klikvloeren helpen jou met elk renovatieproject! Dankzij het handige kliksysteem zijn ze makkelijk zelf te plaatsen. De vloer hoeft voordien niet behandeld te worden en plaatsing gebeurt “zwevend”, wat wil zeggen dat verlijming niet nodig is.

Impermo begon in 1918 met de aankoop van een tweedehands tegelpers op de Grote Markt van Sint-Truiden. Vandaag zijn we de marktleider met de grootste voorraad tegels, natuursteen en parket in de Benelux, en bieden we topkwaliteit aan fabrieksprijzen in 9 toonzalen in Vlaanderen en Brussel.

Onze grootste doelstelling?
Je elke dag blij maken met jouw keuze.

Sint Truiden

Wetteren

Wilrijk

Oostende

Geel

Sint-Pieters-Leeuw

Kortrijk

Zaventem

Hasselt

nl_BEDutch